Προφίλ

«Ανεξέταστον μη κόλαζε μηδένα» (Μένανδρος, 4ος αι. π.Χ.)

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του Δικηγορικού Γραφείου του Δικηγόρου Αθηνών Ιωάννη Β. Μανουρά.

Η συνεργασία σας με το γραφείο μας, εγγυάται την καλύτερη δυνατή, δικαστική και εξωδικαστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων σας. Η γνώση μας και ο επαγγελματισμός που επιδεικνύουμε στην αντιμετώπιση των υποθέσεών σας, αποτελούν πλεονέκτημα για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών σας, με το βέλτιστο τρόπο.

Τομείς ειδίκευσης του γραφείου μας είναι το αστικό και το εμπορικό δίκαιο, ενώ οι υπηρεσίες μας επεκτείνονται στον τομέα του ποινικού και διοικητικού δικαίου.

Στον τομέα του αστικού δικαίου, βασική δραστηριότητά μας συνιστά η ενασχόλησή μας με:

  • τη διεκδίκηση και  είσπραξη απαιτήσεων και αποζημιώσεων (τιμολόγια, ακάλυπτη επιταγή, απλήρωτη συναλλαγματική κλπ)
  • τις μισθωτικές διαφορές και τη μίσθωση ακινήτων
  • τις οικογενειακές διαφορές (συναινετικό διαζύγιο, διαζύγιο με αντιδικία, επιμέλεια/διατροφή, επικοινωνία. Προσβολή πατρότητας)
  • τη δημοσίευση διαθήκης (αποδοχή και αποποίηση κληρονομιάς/ διαφορές κληρονομικού δικαίου)

Στον τομέα του εμπορικού δικαίου, αντικείμενο ειδίκευσης του γραφείου μας είναι η σύσταση, αλλά και η  μετατροπή ή συγχώνευση εταιριών (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ κτλ), καθώς και η πλήρη παρακολούθηση της λειτουργίας των εταιριών για την επίλυση των ενδοεταιρικών διαφορών, αλλά και αυτών που ανακύπτουν με τρίτους.

Στη συχνή ενασχόληση του γραφείου μας, περιλαμβάνονται, επίσης, υποθέσεις κατοχύρωσης και προάσπισης πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας (κατοχύρωση εμπορικού σήματος/επωνυμίας και διπλώματος ευρεσιτεχνίας σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο).

Παράλληλα, υποθέσεις διεκδίκησης αποζημίωσης από τροχαία ατυχήματα, αλλά και υποθέσεις κτηματολογίου και απαλλοτριώσεων, συγκαταλέγονται σ’αυτές, τις συνήθους πρακτικής μας.

Ο Ιωάννης Μανουράς είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, και η συνδρομή του για την  διευθέτηση/ρύθμιση οφειλών  ιδιωτών (ν. 3689/2010), αλλά και επαγγελματιών και επιχειρήσεων (εξωδικαστικός συμβιβασμός) είναι επίσης, του άμεσου  ενδιαφέροντος και της πρακτικής του ενασχόλησης.

Επιπλέον, βασική δραστηριότητά μας, συνιστά η κατάρτιση και ο  έλεγχος συμβάσεων σύγχρονου εμπορίου (leasing, franchising, αντιπροσώπευση κλπ), όπως επίσης και ο  έλεγχος τίτλων για αγοραπωλησία ακινήτου.

Δείτε αναλυτικά τους τομείς ενασχόλησης του γραφείου και επικοινωνήστε μαζί μας για το θέμα που σας αφορά.

Ιωάννης Β. Μανουράς

Δικηγόρος LL.M. - Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής

Ο Ιωάννης Μανουράς είναι δικηγόρος Αθηνών. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εισήχθη στη «Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης», απ’όπου και αποφοίτησε. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στη Γερμανία (Universität Regensburg, Bayern) στο Δίκαιο Εμπορικών Εταιριών, απ’όπου και έλαβε το μεταπτυχιακό του τίτλο (Legum Magister, LL.M) με «Άριστα».

Στην Ελλάδα, εργάστηκε από το 2001 ως νομικός σύμβουλος σε διάφορες εμπορικές εταιρίες, αρχικά στο Ηράκλειο Κρήτης, και ακολούθως από το 2004 στην Αττική, όπου και τα τελευταία χρόνια διαμένει με την οικογένειά του στο Πόρτο Ράφτη, διατηρώντας εκεί την έδρα του γραφείου του. Όμως, η άμεση και αδιάλειπτη επαφή του με την ιδιωτική πελατεία και η παρακολούθηση των υποθέσεων σε όλη την εξέλιξή τους, από την αρχή μέχρι την περαίωσή τους, τον ώθησε σε ανάπτυξη σταθερού δικτύου συνεργασιών με νομικούς κάθε ειδικότητας, αλλά και με συμβολαιογράφο, δικαστικό επιμελητή, σύμβουλο επιχειρήσεων και λογιστή.

Παράλληλα της ενασχόλησής του, με τη «μάχιμη δικηγορία» και της παράστασής του στα Δικαστήρια όλης της χώρας, ο κ. Μανουράς, από νωρίς ασχολήθηκε με την εκπαίδευση νέων ανθρώπων, ως διδάσκων/εισηγητής του μαθήματος «Δίκαιο Επιχειρήσεων και Εταιριών» και στο «Αστικό Δίκαιο» στο «MBS Ηeraklion School of Management» (παράρτημα του “Nottigham Trent University”) (2002-2004). Aπό το έτος 2012 έως και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του, ως διδάσκων/εισηγητής του μαθήματος «Εταιρικό και Πτωχευτικό Δίκαιο», στο «Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών» (Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ.).

Κατά τα έτη 1995-1998, διετέλεσε συντάκτης της φοιτητικής εφημερίδας «Αντιποίησης Ειδήσεων», ενώ από το έτος 2007 έως το 2015 διετέλεσε εκδότης και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Η Φωνή των Ανωγείων» (τριμηνιαία πολιτιστική και ειδησεογραφική έκδοση).

Γνωρίζει την αγγλική και γερμανική γλώσσα.

Ο κ. Μανουράς είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Το δικηγορικό του γραφείο βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, και συγκεκριμένα στο 38ο χλμ. Λεωφ. Πόρτο Ράφτη, στο Εμπορικό Κέντρο “Porto Center” (τηλ/φαξ.: 22990. 72682, κιν.: 6972.906273).

Κατόπιν συνεννόησης, δέχεται επίσης, στο γραφείο Αθηνών (Νέος Κόσμος), στη Λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού αρ. 45 (2 ος όροφος).

Ασχολείται κυρίως, με υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου, καθώς επίσης και διοικητικού και ποινικού δικαίου.

Η προσωπική και άμεση επικοινωνία του κ Μανουρά, με τον κάθε πελάτη και η άμεση ανταπόκρισή του, για τον ταχύτερο, δυνατό έλεγχο και αξιολόγηση της κάθε υπόθεσης, είναι στοιχεία, που προτάσσονται με γνώμονα και κριτήριο, την βέλτιστη παροχή νομικών υπηρεσιών στον πελάτη (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) και δη, με αξιοπιστία και εχεμύθεια, σε 24ωρη βάση.

manouras